Tätt snöfall och träningsvärk

20140128 kl 17:32 » Okategoriserade
Alla Kan Träna


Det snöar tätt, tätt ute. Tätt och fort liksom. Inte sådär så att det dalar ner flinga för flinga utan mer som att nån häller snö ovanifrån. Jag skottar och skottar och innan jag är klar är det dags igen. Vis av erfarenhet väntar jag inte tills det har snöat klart, då blir det så tungt. Lika ovis är jag förmodligen när jag skottar, jag slänger snett och tar i med ryggen istället för benen som jag antar att man ska.

När jag var otränad såg jag det som ett träningspass att skotta snö, och det var det nog på sätt och vis. Allt var mycket jobbigare då och säkert gick det åt många fler kalorier då än nu. Snöskottning nu är inte träning. Träning är träning. Allt annat är något annat. Leka med barnen i badhuset, klippa gräset, bära ved och dra barnvagn med matkassar – annat. Det värsta med allt det där som inte är träning är att man riskerar bli trött av det så att träningen blir lidande. Då måste jag öva mig på att tänka att jag tränar för livet och att det vore väldigt knasigt att flytta till en lägenhet för att orka träna mer. Kanske. Där är jag lite med veden just nu. Jag bär och eldar väldigt mycket och är ganska trött i kroppen när jag ska träna.

Som om inte det vore nog gick jag och drog på mig jordens träningsvärk efter skidåkningen i helgen. Jag har inte jätteofta träningsvärk men de här dagarna har det varit ganska plågsamt. Jag vaknade inatt av att jag själv sa ”Aj, aj, aj” när jag vände mig om. Då har jag ont :-) Tur det är övergående, och tur att jag är typen som tar i när det är jobbigt. Testa du med, det är världens bästa tricks för att orka jobbiga saker, att ta i när det går tungt. Som en bra körhäst som drar en vagn, den vill trava uppför och skritta nedför. Sån är jag med.

Share


1 kommentar på “Tätt snöfall och träningsvärk”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa skriver:

    Jo, ved är en hatkärlek, på nåt sätt. Hus med, för den delen. Jag hamnar ganska ofta i det där med lägenhetsdrömmarna när det bärs ved eller nåt tak läcker eller annat skräp. Sen kommer en såndär dag när man sitter vis en brasa i köket, eller kommer ut genom dörren en vårmorgon och allt bara är fantastiskt. Eller springer i snöyra på ensliga grusvägar. Totalt sett är ju faktiskt de dagarna fler, och jag skulle inte byta bort dem för alla lägenheter i världen.

    [Svara]Lämna kommentar