Träning med pappa

Alla Kan Träna


På väg hem från Mora i lördags gjorde Jenny och jag upp att vi skulle morgonträna på söndagen. Lila bra att få det gjort liksom. När jag åt frukost klockan nio hade jag 15 km avklarade och tänkte inte göra många knop resten av den dagen. Det blev ändrat kan man lugnt säga. Pappa kom och hjälpte mig med lite saker senare på dagen och hade med sig rullskidorna. Han tänkte åka från mig till Karlstad när han var klar och hade gjort upp med mamma att han skulle bli hämtad där. Ska du med? Klart jag skulle.

Pappa är 65 år och fortfarande slitvarg. Han orkar jobba i skogen och han orkar köra intervaller på mossen. Rullskidor, skidor och mountainbike är motionsformen just nu, förutom att han försöker mjuka upp sin stela kropp med lite gymnastik och stretch ibland. Det går sådär. Vi gjorde en halvklassiker för några år sen tillsammans och han har kört några långlopp sen dess, bland annat cykelvasan och Marcialonga, ett långlopp på skidor i Italien.

Igår körde vi alltså två mil på rullskidor ihop. Jag låg bakom och orkade nästan staka med hela vägen, men inte riktigt. Gamla gubbar och skidåkning alltså, jag fattar inte. Det blev en jättefin tur, nästan vindstilla och sol och bra fart hade vi. Det var kul att träna tillsammans igen också, det har vi inte gjort sen i vintras på skidor. Nu är frågan hur många år till han stakar ifrån mig :-)


Framme vid slutdestinationen

Share


2 kommentarer på “Träning med pappa”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Linda Koski Wikström skriver:

    Starkt jobbat! Nu ser ju din pappa höra till de män 65+ som är allsidigt tränade och inte dras med den där kulan (modell större) som uppenbarar sig på framsidan hos många män i den åldern. Att de stakar ifrån en är ju bara frustrerande!

    [Svara]

  2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sophia skriver:

    Det låter fint! O som om du har bra gener;)

    [Svara]Lämna kommentar