Alla kan träna

Alla Kan Träna

Alla kan verkligen träna. Kan jag träna så kan du. Läs gärna min berättelse om hur allt började här

För att utveckla det hela så menar jag så här. Alla kan inte springa. Alla kan inte cykla. Alla kan inte lyfta skrot. Men alla kan göra något och några vill göra allt. Det finns en träningsform som passar dig, det finns något du kan göra vare dag, året runt. Du ska inte göra samma sak varje dag året runt men du kan göra något, vare dag. Kroppen är inte gjord för att sitta still.

Kan du inte springa så kanske du kan dansa, eller så kan du yoga, eller cykla, eller simma, eller något annat. Kan du inte röra dig så mycket så kan du träna ändå. Hemmaträning går att variera i oändlighet. Utan redskap eller med. Hantlar kan man lyfta i soffan. Tåhävningar kan man alltid göra, knärehab, gummibandsövningar, plankan, det finns hur mycket förslag som helst.

När du tränar, oavsett vad du tränar, så handlar det om att flytta upp ribban, att utmana sig själv. Prova nya träningsformer, nya träningskompisar och kanske nya tider på dygnet att träna. Lägg på en extra vikt, spring en extra kilometer, gå upp en kvart tidigare på morgonen eller gör en extra planka. Plötsligt är det som verkade omöjligt inte alls svårt. Man klarar så oändligt mycket mer än man tror.

Och kan du absolut inte röra dig och har typ influensa – då kan du ju alltid knipa! Läs mer på snippgympa

Alla kan träna – gyllene regler
– Ingenting är gratis.
– Allting sitter i huvudet.
– Det heter inte ”hinna”, det heter ”prioritera”
– Gör du som du alltid har gjort så kommer du att få de resultat du alltid har fått.

_portra¦êtt